Op zoek naar een zakelijk tekstschrijver?

teksten voor het bedrijfsleven

Of het nu om je website gaat, een nieuwsbrief, persberichten of zakelijke verslagen; je teksten laten zien wie je bent als bedrijf. Voordat je gaat communiceren is het belangrijk om te weten met wie je communiceert. Iedere doelgroep vraagt om een specifieke benadering in de communicatie. De gemeenschappelijke factor is toch wel de aandacht trekken van je lezer. Ik help je graag bij het kiezen van de juiste woorden om deze aandacht te trekken, vast te houden en, ten slotte, je doelgroep eventueel tot actie aan te zetten. Ik ben gespecialiseerd in zakelijke teksten en (het redigeren van) zakelijke teksten naar B1 en A2 niveau.

Zakelijke teksten nodig?

Met veel liefde voor taal help ik jou graag de juiste woorden te vinden voor al jouw zakelijke bedrijfsuitingen. Denk hierbij aan webteksten, jaarverslagen, artikelen voor magazines en tijdschriften, nieuwsberichten, persberichten of flyer en brochures. Ook kan ik reeds geschreven teksten redigeren, de puntjes op de ‘i’ zetten en aanpassen aan jouw doelgroep.

 

Teksten voor migranten en laaggeletterden

Alhoewel de gemiddelde webtekst op B2 niveau geschreven is, begrijpt lang niet iedere Nederlander dit Nederlandse taalniveau. Tegenwoordig houden steeds meer bedrijven hier rekening mee. Teksten worden hiertoe bijvoorbeeld op B1 of A2 niveau geschreven; zo begrijpen ook laaggeletterden en migranten hun boodschappen. Er wordt rekening gehouden met zaken als woordkeuze, zinslengte en opmaak en indeling van de tekst. Ook gebruik van afbeeldingen en iconen is belangrijk voor beter begrip bij deze doelgroepen.

Heb je hulp nodig bij het effectief schrijven van teksten op B1 en/of A2 niveau? Met mijn jarenlange ervaring met deze doelgroepen, kan ik je hierbij goed helpen. Ik maak gebruik van speciale tools, waardoor je zelf na oplevering van de tekst(en) ook kunt inzien wat het uiteindelijke niveau is.

Heb jij een tekstschrijver nodig?

Ik ben geen koffiedrinker, maar ik drink graag een chai latte terwijl we jouw wensen bespreken in een gezellig cafeetje. Even bellen kan natuurlijk ook!