Op zoek naar een zakelijk tekstschrijver?

teksten voor het bedrijfsleven

Of het nu om je website gaat, een nieuwsbrief, persberichten of zakelijke verslagen; je teksten laten zien wie je bent als bedrijf. Voordat je gaat communiceren is het belangrijk om te weten met wie je communiceert. Iedere doelgroep vraagt om een specifieke benadering in de communicatie. De gemeenschappelijke factor is toch wel de aandacht trekken van je lezer. Ik help je graag bij het kiezen van de juiste woorden om deze aandacht te trekken, vast te houden en, ten slotte, je doelgroep eventueel tot actie aan te zetten. Ik ben gespecialiseerd in zakelijke teksten en (het redigeren van) zakelijke teksten naar B1 en A2 niveau. Op verzoek maak ik de teksten ook SEO proof.

Wordpress tips

Al sinds ik mij kan herinneren, houd ik van schrijven. Als jong meisje schreef ik al verhalen op de oude typemachine van mijn opa. Later werden dit blogs over verschillende onderwerpen. ‘Waarom ga jij je verhalen niet bundelen?’ was een veelgestelde vraag… een vraag waarop ik eigenlijk (nog) steeds geen antwoord heb. Een eigen boek publiceren is wel één van mijn dromen, maar dit idee ligt al jaren stilletjes op de plank stof te happen.

Zolang het boekenplan nog niet concreet is, zet ik mijn liefde voor taal graag in om voor jou de juiste bewoordingen te vinden voor al jouw zakelijke bedrijfsuitingen. Denk hierbij aan webteksten, jaarverslagen, artikelen voor magazines en tijdschriften, nieuwsberichten, persberichten of teksten voor flyers en brochures. Ook kan ik reeds geschreven teksten redigeren, de puntjes op de ‘i’ zetten en aanpassen aan jouw doelgroep.

Teksten voor migranten en laaggeletterden

Alhoewel de gemiddelde webtekst op B2 niveau geschreven is, begrijpt lang niet iedere Nederlander dit Nederlandse taalniveau. Tegenwoordig houden steeds meer bedrijven hier rekening mee. Teksten worden hiertoe bijvoorbeeld op B1 of A2 niveau geschreven; zo begrijpen ook laaggeletterden en migranten hun boodschappen. Er wordt rekening gehouden met zaken als woordkeuze, zinslengte, opmaak en indeling van de tekst. Ook gebruik van afbeeldingen en iconen is belangrijk voor beter begrip bij deze doelgroepen.

Heb je hulp nodig bij het effectief schrijven van teksten op B1 en/of A2 niveau? Met mijn jarenlange ervaring met deze doelgroepen kan ik je hierbij goed helpen. Ik maak gebruik van speciale tools waarmee je zelf na oplevering van de tekst(en) ook kunt inzien wat het uiteindelijke niveau is.

Wil je alvast zelf wat tips en tricks om je teksten goed af te stemmen op laaggeletterden? Download dan snel mijn handleiding Offline en online communiceren met laaggeletterden hier.

 

Heb jij een tekstschrijver nodig?

Ik ben geen koffiedrinker, maar ik drink graag een chai latte terwijl we jouw wensen bespreken in een gezellig cafeetje. Even bellen kan natuurlijk ook!