Wat zijn de voordelen van het gebruik van een planner?

Een planner is een geweldige tool om je dagelijkse leven te organiseren en productief te blijven. Of je nu student, professional of gewoon iemand bent die graag georganiseerd wil zijn, het gebruik van een planner kan je helpen om je tijd efficiënter te beheren en je doelen te bereiken. In dit artikel bespreken we waarom en hoe je een planner kunt gebruiken.

Waarom zou je een planner gebruiken?

Een planner biedt verschillende voordelen;

 • Het helpt je om georganiseerd te blijven: Met een planner kun je al je taken, afspraken en deadlines op één plek bijhouden, waardoor je je dagelijkse taken beter kunt organiseren en bijhouden.
 • Het verhoogt de productiviteit: Een planner kan je helpen om je tijd beter te beheren en prioriteiten te stellen, waardoor je meer gedaan krijgt in minder tijd.
 • Het vermindert stress: Door je taken te plannen en te organiseren, vermindert een planner je stress en angst over wat er gedaan moet worden. Je kunt erop vertrouwen dat je de controle hebt over je taken en verplichtingen.
 • Het helpt bij het stellen van doelen: Met een planner kun je je doelen plannen en ze in kleine, beheersbare stappen opbreken, waardoor je je gemotiveerd voelt en gericht blijft op het bereiken van je doelen.
 • Verbeterde communicatie: Een planner kan je helpen om je afspraken en vergaderingen te delen met anderen, waardoor de communicatie wordt verbeterd en misverstanden worden voorkomen.

 

Hoe gebruik je een planner?

Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om een planner effectief te gebruiken:

 • Kies een planner die bij je past: Er zijn verschillende soorten planners beschikbaar, zoals dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse planners. Kies een planner die het beste past bij jouw behoeften en stijl van werken.
 • Plan je taken en afspraken vooruit: Noteer alle taken en afspraken die je hebt gepland, inclusief deadlines en prioriteiten. Hierdoor krijg je een duidelijk beeld van wat er moet gebeuren en wanneer.
 • Maak gebruik van kleurcodes en symbolen: Gebruik kleurcodes en symbolen om verschillende taken en afspraken te markeren, zoals belangrijk, urgent of verzet. Dit maakt het gemakkelijker om snel te zien welke taken de hoogste prioriteit hebben.
 • Wees realistisch: Wees realistisch over wat je in een dag, week of maand kunt bereiken en plan dienovereenkomstig. Probeer niet te veel taken in één dag te plannen, anders voel je je overweldigt en gedemotiveerd als je niet alles kunt afmaken.
 • Controleer je planner regelmatig: Controleer je planner regelmatig om ervoor te zorgen dat je op schema blijft en geen belangrijke taken of afspraken vergeet.
 • Wees flexibel: Het leven kan onvoorspelbaar zijn, dus wees flexibel en pas je planner aan als dat nodig is. Plan extra tijd in voor onverwachte gebeurtenissen of problemen die zich kunnen voordoen.
 • Blijf gemotiveerd: Gebruik je planner als een motivatiehulpmiddel om je doelen te bereiken. Markeer afgeronde taken en doelen, en beloon jezelf als je een mijlpaal hebt bereikt.

Door deze stappen te volgen, kun je je planner effectief gebruiken en je productiviteit en organisatie verbeteren. Onthoud dat een planner slechts een hulpmiddel is en dat het aan jou is om je taken uit te voeren en je doelen te bereiken. Door consistent te zijn en je planner regelmatig te gebruiken, kun je jezelf helpen om succesvoller en georganiseerder te worden.

 

Welke soorten planners zijn er?

Er zijn verschillende soorten planners beschikbaar die variëren in grootte, indeling en stijl. Hier zijn enkele van de meest voorkomende planners:

 • Dagelijkse planner: Een dagelijkse planner is ontworpen voor mensen die hun dag in detail willen plannen. Het bevat meestal secties voor elk uur van de dag, een takenlijst, notities en doelen.
 • Wekelijkse planner: Een wekelijkse planner is ontworpen voor mensen die hun week in één oogopslag willen zien. Het bevat meestal een overzicht van de hele week, takenlijsten en notitieruimte.
 • Maandelijkse planner: Een maandelijkse planner is ontworpen voor mensen die een overzicht willen hebben van hun maand. Het bevat meestal een kalender met de hele maand, ruimte voor doelen, taken en notities.
 • Jaarlijkse planner: Een jaarlijkse planner is ontworpen voor mensen die een overzicht willen hebben van het hele jaar. Het bevat meestal een kalender met alle maanden van het jaar, ruimte voor doelen, taken en notities.
 • Project planner: Een project planner is ontworpen voor mensen die een groot project moeten plannen en beheren. Het bevat meestal secties voor het plannen van de taken, de voortgang van het project, notities en deadlines.
 • Bullet journal: Een bullet journal is een minimalistische planner die je zelf kunt vormgeven en aanpassen aan jouw behoeften. Het bevat meestal lege pagina’s die je kunt gebruiken om lijsten, doelen, notities en taken bij te houden.
 • Digitale planner: Een digitale planner is een planner die op een computer of mobiel apparaat wordt gebruikt. Het biedt vaak dezelfde functionaliteit als papieren planners, zoals kalenders, takenlijsten, notities en doelen.

Er zijn ook speciale planners beschikbaar voor specifieke doelen, zoals fitnessplanners, financiële planners, studieplanners en reisplanners. Het is belangrijk om een planner te kiezen die past bij jouw behoeften en stijl van werken.

 

Wat is een printable (planner)?

Een printable is een digitaal bestand dat je kunt downloaden en afdrukken op papier of een ander medium. Meestal zijn dit bestanden in PDF-formaat, maar ze kunnen ook in andere formaten zoals JPEG of PNG worden aangeboden.

Printables kunnen van alles zijn, van planners en agenda’s tot posters, kaarten, werkbladen en stickers. Ze zijn vaak ontworpen om mensen te helpen bij het organiseren van hun leven, het bijhouden van hun doelen en taken, of gewoon als decoratieve items.

Printables zijn populair geworden vanwege hun gemak en aanpasbaarheid. Omdat ze digitaal zijn, kunnen ze gemakkelijk worden gedownload en afgedrukt wanneer dat nodig is, zonder dat je naar een fysieke winkel hoeft te gaan. En omdat ze vaak worden aangeboden in verschillende maten en stijlen, kun je de printable kiezen die het beste bij jouw behoeften past.

Printables kunnen gratis of tegen betaling worden aangeboden, afhankelijk van de website of winkel waar je ze vindt. Sommige websites bieden gratis printables aan als een manier om mensen aan te trekken naar hun site, terwijl anderen geld vragen voor hun printables omdat ze vaak gepersonaliseerde en unieke ontwerpen bevatten.

 

Waarom zou je een printable planner gebruiken?

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van een printable planner:

 • Aanpasbaarheid: Met een printable planner kun je de planner aanpassen aan jouw behoeften en stijl van werken. Je kunt ervoor kiezen om alleen de pagina’s te printen die je nodig hebt en je kunt de grootte en het formaat aanpassen aan jouw voorkeur.
 • Gemakkelijk toegankelijk: Een printable planner kan gemakkelijk toegankelijk zijn op je computer of mobiele apparaat. Je kunt de planner op elk moment afdrukken en bijwerken, waardoor je altijd een up-to-date planning hebt.
 • Kostenbesparend: In tegenstelling tot kant-en-klare planners, is het gebruik van een printable planner kostenbesparend. Je kunt de planner gratis of tegen een lage prijs downloaden, en je kunt de pagina’s zelf afdrukken wanneer dat nodig is.
 • Milieuvriendelijk: Het gebruik van een printable planner is milieuvriendelijk omdat je geen papieren planner hoeft weg te gooien en te vervangen wanneer deze vol is. Je kunt de pagina’s die je niet meer nodig hebt gewoon verwijderen en de rest van de planner blijven gebruiken.
 • Flexibiliteit: Met een printable planner heb je de flexibiliteit om de planner te gebruiken zoals jij dat wilt. Je kunt bijvoorbeeld extra pagina’s toevoegen voor notities, of pagina’s verwijderen die je niet nodig hebt. Dit maakt het gemakkelijk om de planner aan te passen aan jouw behoeften en doelen.
 • Motivatie: Het gebruik van een printable planner kan je helpen gemotiveerd te blijven en je doelen te bereiken. Door je taken en doelen op te schrijven en af te vinken wanneer je ze hebt voltooid, kun je een gevoel van voldoening en vooruitgang krijgen, wat je kan helpen om gemotiveerd te blijven.

Kortom, het gebruik van een printable planner biedt veel voordelen, waaronder aanpasbaarheid, gemakkelijke toegankelijkheid, kostenbesparing, milieuvriendelijkheid, flexibiliteit en motivatie.

Als je een planner zoekt die aan jouw specifieke behoeften voldoet en die je gemakkelijk kunt aanpassen en gebruiken, kan een printable planner een uitstekende keuze zijn.

Heb je al gekeken in mijn printables webshop? Daar vind je ongetwijfeld een planner die aansluit op jouw wensen! Bekijk de webshop!