Why I love what I do

Hey there! Ik ben Berdien Muller 🙂 Leuk dat je een kijkje neemt op deze pagina en meer over mij wilt weten. Opgegroeid in een klein dorpje omgeven door boerderijen in het oosten van Nederland, ben ik op mijn 20e verhuisd naar de ‘big city’ Rotterdam. Ik rondde mijn Bachelor of Business Administration met marketing als specialisatie zo’n twee jaar later af en besloot al snel dat ik als freelancer aan de slag wilde. Ik nam nagenoeg alle opdrachten aan die op mijn pad kwamen. Dit resulteerde in veel (gratis) design werk en het adviseren van start-ups over hun marketing strategie.

Niet veel later vond ik mijn passie.. online marketing. Nieuwsgierig hier meer over te leren, creëerde ik mijn eigen niche website. Toegegeven, de eerste versie van deze website, die later zeer succesvol werd, zag er echt niet uit. Ik leerde mezelf HTML en coderen, want back in the days ontwierpen we nog met Dreamweaver (oh boy, hello to WordPress). Maar gaandeweg werd ik beter en terwijl ik ontdekte wat mijn bezoekers wilden en hoe ik hierop succesvol kon inspelen, kon ik een niche leidende website neerzetten. Een website die inkomsten genereerde uit affiliate marketing en Google Adsense. Na vijf jaar dit gedaan te hebben, was het tijd voor een nieuwe uitdaging; ik verkocht de website en richtte me op nieuwe projecten.

Berdien Muller - Wordpress website designer
Berdien Muller Wordpress websites en online marketing

Een sprongetje naar nu. Ik ben nog steeds volop bezig met online marketing en webdesign. Zowel voor mezelf als voor klanten heb ik vele websites gebouwd. De afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van online marketing, de ontwikkelingen gaan snel en als webdesigner blijf ik mij hierin verdiepen om mijn klanten optimaal van dienst te kunnen zijn.

“People do not buy goods and services. They buy relations, stories and magic.”
- Seth Godin

Waarom maak ik WordPress websites?

Als jong meisje was ik dol op tekenen. Voor mijn tiende had ik al mijn bruidsontwerp- en architectenfase gehad. Na mijn tiende bleef vooral het portrettekenen hangen. Een paar jaar later raakte ik gefascineerd door mode en begon ik met het samenstellen van mijn portfolio waarmee ik me later op de modeacademie wilde aanmelden. Na de HAVO besloot ik toch maar voor meer zekerheid te gaan en ging ik economie studeren. Na een jaar was ik hier eigenlijk wel op uitgekeken; ik miste creativiteit! Ik ben stapte over op Communicatie. Met de nodige dosis grafische vormgeving en creatief schrijven vakken was ik daar veel meer op mijn plek.

Tijdens mijn studie stonden SEO en SEA nog in de kinderschoenen. Ik heb hier geloof ik 2 uur les over gehad. Wat zal dat een verschil zijn met de opleidingen van tegenwoordig. Online marketing? Daar was niemand nog echt mee bezig. Een IPhone was nog toekomstmuziek (genoeg voorbeelden, ik ga me steeds ouder voelen ;)..). Na mijn studie ben ik de online marketing trends in de gaten blijven houden terwijl ik mijn eigen eerste website aan het bouwen was en mijn kennis direct implementeerde. Ik voelde me soms echt een loner zo alleen thuis op mijn laptop. Maar het zaadje was geplant en het begon ook zijn vruchten af te werpen. Ik vond het creatief met websites bezig zijn enorm leuk (zowel design als online marketing) en ben langzaam in het designerwereldje gerold. Dit doe ik nu inmiddels al tien jaar en zowel mijn kennis als passie blijft groeien. Love this challenging, rapidly changing world!

Als je me echt zou kennen, zou je weten dat...

Ik twee kinderen heb

Twee jongens van 8 en 12 jaar.

Opgegroeid ben in Drenthe

Ik ben opgegroeid in Drenthe en woon sinds 2006 in Rotterdam.

Ik half Duits ben

Ik ben overigens geen Duitse taalheld.

Ik lichtelijk verslaafd ben aan Netflix

En dan vooral aan de series, omdat films te snel afgelopen zijn.

Ik vaak in joggingbroek achter mijn laptop zit

Haar, make-up en bovenkleding zijn dan wel weer on-point.

Mijn meeste meetings telefonisch gaan

Telefoon, Skype en Zoom vind ik enorm efficiënt werken.

Ik een lichte vorm van OCD/smetvrees heb

Ik wil alles gewoon lekker schoon en opgeruimd hebben. Altijd…

Ik een sarcastische vorm van humor heb

En daar moet je tegen kunnen.

Nieuwsgierig geworden?

Ik ben geen koffiedrinker, maar ik drink graag een chai latte terwijl we kennismaken in een gezellig cafeetje. Even bellen kan natuurlijk ook!