10 redenen om WordPress te gebruiken

Blogplatforms komen en gaan, maar WordPress heeft inmiddels wel bewezen een blijverdje te zijn. Sinds de introductie in 2013 heeft WordPress een enorme ontwikkeling doorgaan van simpele blogwebsite tot een prominent open source design platform. Het is wereldwijd het meest gebruikte content management systeem. 20 tot 25% van alle nieuwe websites is gemaakt met WordPress (bron: Yoast). Giganten als The New York Times, CNN, UPS en eBay, maar ook Jay-Z en Katy Perry maken gebruik van de turn key ready software.

Overweeg jij ook je website in WordPress te (laten) maken? Dan heb ik hier 10 goede redenen voor je om dit vooral ook te doen!

 

1. WordPress is kostenbesparend

Dankzij WordPress kost een website je tegenwoordig geen rib uit je lijf meer. Natuurlijk, websites kunnen nog steeds een flinke investering zijn, maar voor een simpele, standaard WordPress website betaal je tegenwoordig vaak niet meer dan 1000 euro. Ook voor het technisch onderhoud hoef je niet persé een professional in te schakelen. Kleine updates zijn namelijk eenvoudig zelf te doen. Wil je dit liever toch uitbesteden? Veel webdesigners bieden tegenwoordig onderhoudsabonnementen aan waarbij je voor een paar tientjes per maand je website up-to-date houdt.

WordPress is gebruiksvriendelijk en hierdoor bespaar je ook kosten op aanpassingen, zoals wijzigingen in tekst of het aanpassen van foto’s. Dit doe jij namelijk heel makkelijk zelf!

 

2. Update je site waar je ook bent

Hoe makkelijk is dat? Via je laptop, je tablet en zelfs via je mobiel kan je je WordPress website overal aanpassen. Zolang je maar een internetverbinding hebt natuurlijk 😉

 

3. Search Engine Optimization Ready

WordPress is SEO vriendelijk. Websites gebouwd in WordPress hebben een simpele en clean code en Google houdt daarvan. SEO componenten zijn ook per pagina aan te passen. Hiermee heb je zelf volledige controle over de pagina’s die je hoog wilt laten ranken in Google.

 

4. Handige syndicatie

WordPress biedt de mogelijkheid om nieuw geplaatste berichten direct naar een RSS feed door te sturen. Dit maakt het makkelijker voor anderen om jouw content te ontvangen en zelf te plaatsen op bijvoorbeeld hun website of social media. Hiermee stimuleer de inkomende links enorm en dit werkt erg goed voor je SEO.

 

5. Responsive Web Design

Mobiel internet ging desktop internet al jaren geleden voorbij in de hoeveelheid traffic. Responsive webdesign is dan ook echt een must geworden. Wanneer je je website in WordPress maakt, dan profiteer je automatisch van de voordelen die WordPress biedt omtrent responsive web technologie zonder dat je een aparte website moet maken voor verschillende devices.

 

6. Eenvoudig upgraden van je capabiliteit

Het gebruik van nieuwe features en functionaliteiten kan een tijdrovend klusje zijn, maar niet in een WordPress website. Plugins zijn vaak eenvoudig te installeren; (1) installeren, (2) activeren, (3) instellingen goed zetten en kláár!
Hiernaast is er een grote WordPress community. Kom je ergens niet uit? Dan vind je hier ongetwijfeld het antwoord op je vraag in de vorm van handleidingen, documentatie of video tutorials.

 

7. Ideaal voor agressieve contentmarketing

Content is King, je hebt het vast al vaak voorbij zien komen. In de online maatschappij is verse en goede content van onschatbare waarde geworden. Ook hier heeft WordPress een voordeel. In slechts enkele seconden kan je je website updaten en dit kan je zo vaak doen als je wilt, zonder dat je allerlei lastige stappen moet ondernemen. Ook is het design van je website eenvoudig aan te passen naar je lopende campagnes. Denk bijvoorbeeld aan uitverkopen, promoties rondom de feestdagen, etc. Het updaten van je content helpt je hiernaast ook weer met het opbouwen van vertrouwen bij je achterban.

 

8. Ultieme Social Media Integratie

Een ander voordeel van WordPress is de feilloze integratie met je social media kanalen. Niet meer apart inloggen op LinkedIn, Facebook, Instagram en Twitter, maar toegang tot alle kanalen in één keer.

 

9. Verbeterde veiligheid

De meest gehoorde en tevens belangrijkste kritiek op WordPress is altijd de beveiliging geweest. Deze kritiek is inmiddels, gelukkig, achterhaald. Zolang je een goede WordPress designer en/of developer hebt, dan zal deze je WordPress website goed beveiligen en hacking proof maken. Ditzelfde kan niet altijd gezegd worden over traditionele websites.

 

10. Eenvoudige overdracht van designer naar designer

Vóór de introductie van WordPress was het lastig om je website van één webdesigner over te dragen naar een andere. Iedere webdesigner had immers zijn eigen voorkeuren voor een platform of programma. Met WordPress is dit relatief eenvoudig geworden, omdat het een universeel en open source platform is.